maandag 14 mei 2018

Festival Alegria Bosvreugd 10 mei 2018

Voor de vijfde maal Festival Alegria bij Bosvreugd

 TILBURG Met Hemelvaart (donderdag) is voor de vijfde maal Festival Alegria. Die dag is ook de finale van de wedstrijd voor popbandjes van Tilburgse scholen. Op het festival bij Bosvreugd is bovendien een gevarieerd muziekprogramma: gospel, country, blue grass, folk, Franse chansons en percussie.

Op het podium staan die dag The Colourful Gospel Choir, Allegria, Bridget & The Goldfish, Peer de Graaf, Three Shades of Grey, Gamberro, Contravox en Bee Blue. 
De organiserende stichting Alegria steunt een voetbalproject met vijf meisjes en 35 jongens in favela Vila Cruzeiro in Rio de Janeiro. De trainers zijn uitgetreden bendeleden. Met verhalen over het bendeleven, in combinatie met de positieve energie van het voetballen , wil het project bereiken dat kinderen een toekomst zonder geweld verkiezen. Er is inmiddels ook een studiefonds voor kinderen.
Op het festival zijn meerdere workshops: Braziliaans percussie, hip hop, en een minimarkt waar ook VHCT (Vluchtelingen Hockey Club Tilburg) aanwezig is.

Festival Alegria begint om 14 uur en duurt tot 21 uur. De opbrengst gaat naar het straatkinderproject in Rio de Janeiro. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op zoek naar nieuwe leden

Met elf enthousiaste leden en een gedreven dirigent vormen wij samen The Colourful Gospel Choir. Wij, mannen en vrouwen uit Tilburg en o...